• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Begagnad lagerautomation förtjänar ett andra liv

Det var precis vad vi tänkte när vi startade Relevator för 4 år sedan.

Att köpa begagnade truckar, packbord eller pallställ har alltid varit lika naturligt som att köpa en begagnad bil. Begagnad lagerautomation har å andra sidan känts för stort och komplext för många företag – lösningen för att bli av med begagnad, men i högsta grad användbar utrustning har ofta blivit skroten.

Nu är det slut med det.
Vi hjälper er att köpa och sälja begagnad lagerautomation samtidigt som vi gör miljön en tjänst, det är busenkelt!

Vår expertis – till er tjänst

Relevator-Data-2

Oavsett om du är en säljare eller köpare av begagnad lagerautomation så erbjuder vi de tjänster som krävs för att det ska bli en smidig affär med vinnare på alla sidor av bordet.

Vår expertis ligger i att vi på riktigt kan lagerautomation – vad innebär det?

För dig som säljare innebär det att du från första kontakten med oss kring en planerad försäljning sparar veckor av tid, vet att utrustningen demonteras och forslas bort ur er fabrik eller ert lager på ett säkert sätt, samt får ett bra restvärde.

För dig som köpare innebär det att du kan få hjälp med vilken typ av automation som passar er bäst, få den installerad av proffs och inte minst vara säker på att du köper fungerade utrustning!

Vi tänker grönt!

Vi på Relevator vill att framtiden ska vara grön, och det är en stor anledning till varför Relevator grundades. Genom att välja begagnad lagerautomation istället för nytt minimerar vi vårt avtryck på planeten. Vi återanvänder befintlig utrustning, minskar behovet av att tillverka nya maskiner och ser till att fullt fungerande maskiner inte skrotas.

Vilka står bakom Relevator?

Idén kring Relevator är född ur erfarenheter från hundratals implementationer av både automation- och IT-lösningar i lagermiljöer. Vi är ett kompetent team utspritt över Göteborg och Stockholm, men med ett kontaktnätverk inom automation som sträcker sig över hela Europa och vidare ut i världen. 

Niklas Nygren, VD och grundare, tidigare delägare och försäljningschef hos WMS-leverantören NYCE.LOGIC.

Mats Åberg, Försäljningschef och grundare. 20 års erfarenhet av automation, bla. med nyckelroll inom sälj hos Kardex Remstar.

 

Backade av entreprenörer som gjort det förut

4C_logo_2021-blue_and_whiteRelevator är ett privatägt och entreprenörsdrivet företag backat av några av Sveriges vassaste entreprenörer och styrelseproffs. Fore C Investment, ett privat investmentbolag lett av Göran Nordlund, med erfarenheter från över 15 börsnoteringar och 300 investeringar är sedan 2022 en del av Relevator. https://www.4c.se/

Miljö

Begagnad lagerautomation
– för en bättre miljöpåverkan

En välservad hissautomat eller ett paternostverk kan utan problem fungera i 20 – 30 år. Många företag känner inte till möjligheten att sälja sin använda lagerautomation och skickar ofta fungerande maskiner till skroten. För tillverkning av 1 ton ny plåt släpps närmare 2 ton koldioxid ut. Genom att köpa begagnad lagerautomation sparar ni både pengar – och gör miljön en stor tjänst!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil