• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Vanliga frågor

Vanliga frågor om att köpa från Relevator

På varje objekt kan ni klicka direkt på knappen “få offert”, eller så hör ni bara av er till info@relevator.se så vi kan klargöra alla detaljer.

Vi kan inkludera frakt i vårt pris. Har ni en egen transportör eller ett eget fraktavtal ni vill använda så koordinerar ni det med våra säljare.

Det gör vi! Vi levererar till alla länder i Norden och inom Norden erbjuder vi även installationstjänster för alla produkter vi säljer.

För objekt som vi har i lager kan vi normalt skicka dem inom 2-4 dagar. Vad det gäller installation så måste detta koordineras med våra säljare, men oftast kan vi installera inom 2 - 4 veckor. En installation tar alltifrån 1 dag till 1 vecka beroende på vilken typ av automation det är.

För dem flesta objekten vi säljer på Relevator så kan vi erbjuda finansiering. Vi samarbetar med De Lage Landen och kan erbjuda t.ex. finansiering över 3, 4 eller 5 år.

Vanliga frågor om att sälja på Relevator

Då är det bara att fylla i något av våra formulär för försäljning eller värdering av er lagerautomation. Ni kan också kontakta oss på info@relevator.se. Så fort vi får grepp om vilken utrustning det är ni vill avyttra så kommer vi ut för en värdering!

När vi inspekterat och värderat er lagerautomation och ni vill gå vidare med en försäljning så genomför vi en fotografering och filmning av objektet. Vill ni sälja objektet direkt så ger vi ett kontanterbjudande, vill ni förmedla objektet så ger vi er ett estimerat restvärde och sen lägger vi ut det till försäljning.

Vill ni bli av med objektet direkt så ger vi er ett kontanterbjudande och kan ta bort det omgående. Väljer ni att sälja objektet genom förmedling brukar vi oftast sälja det inom 1 - 3 månader beroende på hur stor och komplex automationen är.

Så fort automationen monterats ner och forslats bort så kan ni ställa ut er faktura till oss med 30 dagar netto.

Villkor och garantier

Garantierna beror på produkt och affär. I offerten för respektive objekt vi säljer kan ni utläsa vilken typ av garanti som är inkluderad.

Köper ni produkter utan installation så fakturerar vi med 30 dagar netto från att godset levererats. Har ni valt att inkludera installation från oss fakturerar vi oftast 30% vid order, 60% vid leverans och 10% efter installation, 30 dagar netto.

Miljö

Begagnad lagerautomation
– för en bättre miljöpåverkan

En välservad hissautomat eller ett paternostverk kan utan problem fungera i 20 – 30 år. Många företag känner inte till möjligheten att sälja sin använda lagerautomation och skickar ofta fungerande maskiner till skroten. För tillverkning av 1 ton ny plåt släpps närmare 2 ton koldioxid ut. Genom att köpa begagnad lagerautomation sparar ni både pengar – och gör miljön en stor tjänst!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil