• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Tillbehör till transportband

Bandtransportörer är ofta en viktig del i många industriella processer och används för att flytta allt från små komponenter till tunga material. Att använda rätt tillbehör för kan göra en stor skillnad i dess effektivitet, livslängd och säkerhet. Här är en guide som beskriver några vanliga tillbehör till transportband:

Bandskrapor

Skrapor används för att rengöra bandtransportören från smuts och spill. De är vanligtvis monterade på undersidan av bandtransportören och är oftast tillverkade av gummi. 

Sidosarger

Sidosarger används för att hålla produkterna på plats och hindra dem från att falla av bandtransportören. De kan vara tillverkade av material som gummi eller plast och finns i olika höjder och bredder.

Broms/backspärr

Backspärrar används för att bromsa bandtransportören och se till att det inte rör sig när det inte ska göra det. Särskilt viktiga är dessa för lutande bandtransportörer, då risken finns att bandet rör sig bakåt om det skulle stoppas i process med full last. De är vanligtvis monterade på båda sidor av bandtransportören och kan vara pneumatiska eller hydrauliska.

Sliders

Sliders är en typ av stöd som används för att skydda bandtransportören blir skadat när det flyttar produkter. De kan vara tillverkade av material som gummi eller plast och är vanligtvis monterade på undersidan av bandtransportören.

Sensorer

 

Sensorer används ofta för att kontrollera bandtransportörers hastighet och position för lastning. De kan användas för att automatiskt justera hastigheten på bandet eller för att stoppa bandet om problem uppstår.

Läppar

Läppar används för att förhindra att produkterna rullar/glider av bandtransportören när de är på lutning. Dessa är oftast tillverkade av material som gummi eller plast och är monterade på toppen av transportbandet.

Lasersensorer

Lasersensorer kan användas för att övervaka och kontrollera godset position på bandet. De kan användas för att upptäcka avvikelser i storlek eller form på produkterna – vilket kan justera hastigheten, eller stoppa bandet helt tills att problemet är löst. 

Tejpmaskiner

Tejpmaskiner används för att försegla lådor eller paket. Detta är mycket populärt komplement bland e-handelslager och är en effektiv och ofta automatiserad maskin. 

Läs fler guider inom samma kategori
Miljö

Begagnad lagerautomation
– för en bättre miljöpåverkan

En välservad hissautomat eller ett paternostverk kan utan problem fungera i 20 – 30 år. Många företag känner inte till möjligheten att sälja sin använda lagerautomation och skickar ofta fungerande maskiner till skroten. För tillverkning av 1 ton ny plåt släpps närmare 2 ton koldioxid ut. Genom att köpa begagnad lagerautomation sparar ni både pengar – och gör miljön en stor tjänst!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil