• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Fördelar med att köpa begagnade rullbanor

Rullbanor finns i olika utföranden, och kan vara både drivna och odrivna. Följande är dock de allra vanligaste typerna:

Gravitationsrullbanor: Använder gravitation för att förflytta föremål.

Motoriserade rullbanor: Använder motorer för att driva rullarna.

Kedjedrivna rullbanor: Använder kedjor för att driva rullarna.

Varför välja begagnade rullbanor?
Att köpa begagnade rullbanor har många fördelar – Här är några av de främsta:

Kostnadsbesparingar
En av de mest uppenbara fördelarna med att köpa begagnade rullbanor är kostnadsbesparingarna. Begagnade rullbanor är vanligtvis mycket billigare än nya, vilket gör det möjligt för företag att spara pengar som kan användas för andra investeringar.

Miljövänligt
Genom att köpa begagnade rullbanor bidrar företag till att minska avfallet och spara på resurser. Återanvändning av fullt fungerande utrustning minskar behovet att tillverka nya, vilket i sin tur minskar koldioxidutsläpp och användningen av råmaterial.

Snabb leverans
Våra begagnade rullbanor finns i princip alltid tillgängliga för omgående leverans, vilket kan vara en stor fördel för företag som behöver installera eller uppgradera sin befintliga utrustning.

Prestanda
Rullbanor har generellt en väldigt lång livstid, så länge man tar hand om dem. Genom att köpa begagnade rullbanor från Relevator kan ni vara säkra på att rullbanorna har genomgått inspektioner och kontroller för att säkerställa att det vi levererar är i gott skick. Om det skulle vara några brister i utrustningen kommer detta att tydligt presenteras på vår hemsida.

Flexibilitet
Begagnade rullbanor kan vara mer flexibla när det gäller anpassning och installation. Men eftersom de är billigare, kan företag experimentera med olika konfigurationer utan att spräcka budgeten.

För mer information om vilken rullbana som passar just er, kontakta oss idag!

Läs fler guider inom samma kategori
Miljö

Begagnad lagerautomation
– för en bättre miljöpåverkan

En välservad hissautomat eller ett paternostverk kan utan problem fungera i 20 – 30 år. Många företag känner inte till möjligheten att sälja sin använda lagerautomation och skickar ofta fungerande maskiner till skroten. För tillverkning av 1 ton ny plåt släpps närmare 2 ton koldioxid ut. Genom att köpa begagnad lagerautomation sparar ni både pengar – och gör miljön en stor tjänst!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil