• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

KH Maskin

KH Maskin är en marknadsledande grupp av företag i Norden som arbetar med maskiner inom bland annat anläggning, bygg och jordbruk. I Sverige har företaget sitt huvudkontor i Stockholm, men de finns även representerade med i Jönköping och Göteborg.

 

Under våren 2021 beslutade KH maskin att samla reservdelarna från två olika verkstäder till deras huvudkontor i Stockholm – i samband med detta behövde man öka sin lagerkapacitet i de nuvarande lokalerna. KH maskin utvärderade både nya och begagnade alternativ och i slutändan blev det en Weland Compact Lift hissautomat med årsmodell 2010 från Relevator. Hissautomaten kunde installeras och maximerade både höjd och bredd vid installtionsplatsen. En avgörande faktor blev snabb leveranstid då installationen behövde ske under sommaren när verksamheten var nere.

Letar ni efter liknande lösningar kan ni se hissautomater eller paternosterverk till salu under länkarna.

Miljö

Begagnad lagerautomation
– för en bättre miljöpåverkan

En välservad hissautomat eller ett paternostverk kan utan problem fungera i 20 – 30 år. Många företag känner inte till möjligheten att sälja sin använda lagerautomation och skickar ofta fungerande maskiner till skroten. För tillverkning av 1 ton ny plåt släpps närmare 2 ton koldioxid ut. Genom att köpa begagnad lagerautomation sparar ni både pengar – och gör miljön en stor tjänst!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil