• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

HSNG (Gymgrossisten)

Enkelt, bra samarbete och god kännedom. Så låter det sammanfattningsvis när Madelen Andersson (logistikchef på HSNG) beskriver samarbetet med Relevator.

 

När HSNG valde att investera i en AutoStore påbörjades ett stort och långt projekt där deras föregående centrallager skulle tömmas och lämnas.

 

Tidigt kom Relevator in i bilden. Relevator valdes som aktör för att ta hand om deras 16 lagerautomater samt en sorteringsanläggning. De 16 lagerautomaterna bestod av 8 hissautomater (Kardex Shuttle XP 500), och 8 paternosterverk (Kardex Megamat RS 650), all utrustning från 2019. Att planera och projektleda ett demontage av 16 lagerautomater tar mycket tid och kan vara komplext. Relevator stod för både kostnad, planering och projektledning, så att HSNG kunde fokusera på sin flytt. Tack vare ett vare ett nära samarbete kunde Relevator se till att maskinerna blev demonterade i önskad tid så att lokalen stod kunde stå tom inför utflytt.

 

Utöver lagerautomaterna fick Relevator även ta hand om deras sorteringsanläggning från SGA Conveyor. Denna sorteringsanläggning har varit nyckeln till effektiv packning och sortering i flera år, och i detta fallet valde HSNG att ta med sig 8 av de 12 sorteringsbanorna för återbruk i sina nya lokaler. Relevator tog hand om resten, en komplett sorteringsanläggning redo att sättas i bruk i en annan verksamhet.

 

Vi tog en kort pratstund med Madelen Andersson, om bl.a hållbarhet i lagerhantering, hur man planerar för en stor lagerflytt och om samarbetet med Relevator. Se klippet nedan!

 

Miljö

Begagnad lagerautomation
– för en bättre miljöpåverkan

En välservad hissautomat eller ett paternostverk kan utan problem fungera i 20 – 30 år. Många företag känner inte till möjligheten att sälja sin använda lagerautomation och skickar ofta fungerande maskiner till skroten. För tillverkning av 1 ton ny plåt släpps närmare 2 ton koldioxid ut. Genom att köpa begagnad lagerautomation sparar ni både pengar – och gör miljön en stor tjänst!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil