• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Vi listar aktörerna på den svenska marknaden!

Leverantörer av lagerautomater

I Sverige finns för närvarande 7 leverantörer som erbjuder lagerautomater i form av hissautomater och paternosterverk. Nedan har vi listat lite basinformation samt kontaktuppgifter till alla leverantörer på den svenska marknaden. Vill ni ha rådgivning i kontakt med någon av leverantörerna kan ni kontakta oss, och givetvis kan ni också välja att köpa begagnade lagerautomater direkt från oss genom att klicka här.

Weland Solutions

Gislaved, Sverige
Grundat 1999
Omsättning 127 miljoner SEK (2021)

Weland Solutions som är en del av industrikoncernen Weland har en heltäckande närvaro i Sverige med både tillverkning, försäljning och support med utgångspunkt från Småland. Weland erbjuder hissautomater men har inte paternosterverk i sitt sortiment.

https://www.welandsolutions.com/

Kardex Remstar
Zürich, Schweiz
Grundat 1898
Omsättning 4,95 miljarder SEK (2021)

Kardex Remstar hör till topp 3 i termer av storlek när det kommer till lagerautomater. Närvaro i Sverige finns med försäljning, service och support, tillverkningen sker i Tyskland. I produktsortimentet erbjuds både hissautomater och paternosterverk.

https://www.kardex-remstar.se/

 

Constructor Sverige
Göteborg, Sverige
Grundat 1947
Omsättning 353 miljoner SEK (2021)

Constructor har en lång historia med ursprung i Electrolux, idag ägs bolaget av den spanska industrikoncerncen Gonvarri.  I Sverige sker försäljning, service och support av både hissautomater och paternosterverk. Lagerautomaterna tillverkas i Finland.

https://www.constructor.se/

 

SSI Schäfer
Neunkirchen, Tyskland
Grundat 1937
Omsättning 41,7 miljarder SEK (2021)

SSI Schäfer är ettav världens absolut största företag inom lagerautomation. I sortimentet har man helautomatiserade lagerlösningar, men även hissautomater och paternosterverk. I Sverige finns närvaro med försäljning, service och support. Tillverkningen av SSI Schäfers lagerautomater sker i Tyskland.

https://www.ssi-schaefer.com/

Modula
Salvaterra di Casalgrande, Italien
Grundat 1987
Omsättning 1,645 miljarder SEK (2020)

Modula har trots sitt relativt sena grundande under 80-talet på kort tid blivit en stor och erkänd leverantör av lagerautomater. I Sverige representeras man av det Schweiziska företaget Ferag. I utbudet har man hissautomater men inte paternosterverk.
Tillverkningen sker i Italien.

https://ferag.com/en/

Hänel
Bad Friedrichshall, Tyskland
Grundat 1953
Omsättning Ca 800 miljoner SEK (2021)

Hänel är ett företag inom lagerautomation med en stark specialisering på just lagerautomater, med en omsättning på ca 1 miljard SEK är man en av världens största inom området. I Sverige representeras man av agenten DAMA. I produktsortimentet har man både hissautomater och paternosterverk, tillverkningen sker i Tyskland.

https://dama.nu/

 

Jungheinrich
Hamburg, Tyskland
Grundat 1953
Omsättning 43,6 miljarder SEK (2021)

Truckgiganten har sedan 2014 erbjudit lagerautomater genom ett samarbete med Kardex Remstar. I Sverige har man närvaro med försäljning, service och support. Tillverkningen sker i Kardex fabriker i Tyskland.

https://www.jungheinrich.se/

 

Välkommen att kontakta oss

Svårt att hitta rätt?

Oavsett om ni är intresserade av nya eller begagnade lagerautomater så har vi expertis för att hjälpa er göra ett bra val.
Kontakta oss genom formuläret nedan så hör vi av oss!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil